Фото зі сімейного архіву

Розлучення Вірастюка: дружина вимагала аліменти — по 40 тис. грн на кожного сина

Дружина депутата Верховної Ради України від "Слуги народу" Василя Вірастюка Інна вимагала через суд, щоби той кожного місяця виділяв 80 тисяч гривень на синів. І так, на її думку, мало тривати до досягнення ними повноліття.

Про це свідчать матеріали суду у справі про розлучення Вірастюка.

Посилаючись на те, що Вірастюк ухиляється від батьківського обовʼязку утримувати дітей та забезпечувати їх матеріально, його дружина та мати двох неповнолітніх синів просила суд стягнути з нього аліменти у розмірі 40 тисяч гривень щомісячно на кожну дитину, розпочинаючи з березня та до досягнення дітьми повноліття.

Через повномасштабне вторгнення росіян Інна Вірастюк зі синами виїжджала з України за кордон, де проживала по жовтень 2022 року. Внаслідок цього припинилися фактичні шлюбні відносини з Вірастюком. У судовому позові жінка зазначила, що батько не дає матеріальну допомогу на їх утримання.

Дружина повідомила, що діти ходять у школу та на гуртки англійської мови, математики, лего-конструктор, танці й інше, що складає близько 10-15 тисяч гривень на місяць.

Окрім того, Інна Вірастюк вказала, що хлопці антропометрично вдалися в батька, тому швидко ростуть, тож виникає необхідність купувати речі та взуття, що також є затратним — витрати на це можуть складати близько 10 тисяч гривень. Витрати на харчування синів за словами дружини є головною статтею витрат і складають мінімум 20 тисяч гривень на місяць. Подарунки, кишенькові гроші, оплата культурно-масових заходів (у тому числі кінотеатри) й інші супутні витрати теж складають чималий бюджет на розвиток двох синів.

Жінка надала суду копію декларації Вірастюка за 2020 рік, де вказано, що у нього є 300 тисяч доларів. Проте народний депутат зазначив, що зараз цих коштів немає, оскільки він витратив їх на сімʼю та волонтерство. 40 тисяч гривень на одну дитину Вірастюк вважає необґрунтовано завищеною.

Суд частково задовольнив позов дружини до Вірастюка та стягнув із нього аліменти в розмірі двох третин доходу щомісячно, розпочинаючи стягнення з 23 березня та до досягнення дітьми повноліття.

Нагадаємо, що в травні Солом'янський районний суд Києва виніс рішення у справі про розподіл майна подружжя. Суд визнав молочні залози дружини спільним майном і задовольнив вимогу чоловіка про стягнення половину вартості цієї неподільної речі.

2016 року зробили операцію з ендопротезування молочних залоз, яка коштувала 172 тисячі гривень, тобто 6 тисяч євро. Оскільки молочні залози жінки є неподільними, за рішенням суду, на неї витрачали кошти зі сімейного бюджету. Згідно з цим, чоловік має право отримати відшкодування половини вартості суми за операцію, тобто 93 974 гривні, які еквівалентні 3 тисячам євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.10.2023 11:11