Розроблений метод створення живої сітківки ока за допомогою 3d-друку

07 ЖОВТНЯ 2017 11:36

Американський національний інститут зору постійно шукає нові способи боротьби з дефектами зору і витрачає багато часу і грошей на дослідження і розробки, інформує TrueUA з посиланням на 3DERS  

Однією з найуспішніших робіт за останній час стало створення живої сітківки ока людини за допомогою 3d-біодруку.   

Хвороби сітківки можуть бути різними. Деякі з них викликаються хворобами, якісь проявляються з віком, але все їх так чи інакше треба лікувати, адже у світі дуже багато сліпих і слабозорих людей, для яких технологія друку живої сітківки може виявитися порятунком.   

Інститут запустив програму, у рамках якої почав збирати дослідження американських учених, що стосуються методів лікування сітківки.   

Незважаючи на велику кількість інноваційних підходів, кращим визнали проект учених з університету Меріленд - саме їх спосіб виявився не лише інноваційним, ефективним, але і досить просто відтворним.  

Запропонований спосіб дозволяє створювати методом пошарового 3d-друку живу сітківку з декількох шарів дорослих нейронів.   

Такий метод може виявитися корисним не лише при випробуванні ліків, але і для лікування цілого ряду захворювань.   

Засновники програми, у рамках якої проводилися дослідження, мають намір продовжити конкурс, тому на найближчі декілька років виділять дослідникам мільйон доларів, щоб вони змогли продовжити роботу і зрештою удосконалити свої розробки.

 

Технології, 07.10.2017 11:36