Рятувальники оприлюднили важливе звернення до водіїв перед першим снігом в Україні

Найближчими днями, за інформацією метеорологів, у більшості областей України очікується зниження температури повітря та сніг. На дорогах можлива ожеледиця.

Про прогнози синоптиків нагадала й Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

"Зокрема, 18 листопада в західних, Житомирській і Вінницькій областях можливе утворення снігового покриву до 5-10 сантиметрів, а на Прикарпатті — місцями до 20 сантиметрів. 20 листопада у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській і Запорізькій областях сніг може встелити землю на 10-15 сантиметрів. На дорогах можлива ожеледиця", — зазначили рятувальники.

Вони закликали громадян одягатися тепліше, а також переконатися, що ваші авто теж підготовлені до ускладнення погодних умов.

"Просимо водіїв, хто цього ще не зробив, подбати про зміну літньої гуми на зимову. Дотримуйтесь правил дорожнього руху та дистанції, наближаючись до пішохідних переходів — знижуйте швидкість і будьте максимально пильними!", — наголосили в ДСНС України.

Насамкінець Державна служба з надзвичайних ситуацій побажала людям безпечних подорожей і теплих посмішок від перших сніжинок.

Джерело: ДСНС України

Джерело: ДСНС України

Нагадаємо, що, за прогнозами синоптика Ігоря Кібальчича, до кінця цього тижня в Україні збережеться нестійка та волога погода, з частими туманами та дощами. Ближче до вихідних очікується зниження температури повітря та місцями випаде перший сніг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.11.2023 16:16