Секс без згоди - це зґвалтування

08 ЧЕРВНЯ 2019 09:27

Секс без згоди є зґвалтуванням, навіть якщо немає застосування сили. Така поправка внесена до відповідної статті Кримінального кодексу Греції, повідомляє Euro News.

Якщо жінка не сказала «НІ», або не зробила опору, це не означає, згоди. Найчастіше жертва просто не може дати відсіч і буквально ціпеніє, що визнано природною фізіологічною і психологічною реакцією.

Ейріна Гайтану, активістка Amnesty Internationa: «Більше не буде необхідності доводити факт застосування фізичного насильства, щоб цей злочин було кваліфіковано в суді саме як зґвалтування. Є простий факт: якщо дві людини хочуть сексуальних відносин, йдеться про згоду. Якщо цього бажає тільки один , то це вже зґвалтування. І тепер в Греції є закон, в якому про це йдеться».

Активісти із захисту прав жінок відзначають, що органи юстиції повинні дати чіткі пояснення щодо того, як зміни в законі реалізувати на практиці, щоб постраждалим було легше домогтися справедливості.

Олександра Фтолі, партія СІРІЗА: «Я думаю, що це дуже важливий крок, який був необхідний Греції. На жаль, останнім часом у нас було багато випадків нападів на жінок, насильства та навіть вбивства. Це справедливий підхід до проблеми, як для постраждалих і жертв, так і для всіх нас».

Статистика по числу зґвалтувань в країнах Європейського Союзу шокує. За даними Агентства ЄС з основних прав, кожна двадцята жінка або дівчина у віці від 15 років піддається сексуальному насильству.

Суспільство, 08.06.2019 09:27