Середземноморська дієта - справжній порятунок від внутрішнього ожиріння

18 ЧЕРВНЯ 2019 22:47

Є два типи жиру: підшкірний і вісцеральний (локалізується в області талії, глибоко залягаючи навколо органів), передає Nine.com.au. Другий тип жиру вважається найшкідливішим. Але з ним можна боротися, використовуючи Середземноморську дієту.

Для порівняння: інші дієти здатні скоротити загальний відсоток жиру, не зачіпаючи вісцеральний. Ізраїльські вчені це встановили за підсумками 18-місячного експерименту.

Приблизно 300 чоловіків з абдомінальним ожирінням, викликаним накопиченням вісцерального жиру, посадили на одну з двох дієт. Перша дієта була відзначена низьким рівнем вмісту жиру (30% від загального добового споживання енергії і 10% максимум - для споживання насичених жирів). При цьому збільшувалася споживання клітковини з овочів, фруктів, бобових і зернових.

Другий дієтою була Середземноморська - багато овочів, оливкової олії, мало червоного м'яса і птиці; їх замінюють яловичиною і телятиною, мало вуглеводів.

Через шість місяців була підключена тренувальна програма. В середньому добровольцям вдалося скинути близько 3 кілограмів. Але друга дієта сильніше скорочувала відкладення вісцерального жиру навколо печінки (на 30%), серця (на 11%). Тренування теж трохи сприяли позбавленню від жиру.

Суспільство, 18.06.2019 22:47