Фото: Іван Федоров

Сезон "бавовни" в розпалі: Федоров розповів подробиці вибухів у Мелітополі

У понеділок, 29 травня, у тимчасово окупованих Михайлівці та Мелітополі Запорізької області пролунали вибухи. Гучно було саме в місцях скупчення ворога.

Про це міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив в ефірі телемарафону.

У Михайлівці вдень зафіксували чотири вибухи неподалік стоянки російських автомобілів, а згодом "бавовна" завітала до спортзалу однієї зі шкіл, де розташовувалися російські військовослужбовці.

"Вчора в цілому був насичений на "бавовну" день у ворогів на території тимчасово окупованого Мелітопольського району. Спочатку це була Михайлівка — селище, розташоване за 30 кілометрів від тимчасово окупованого Мелітополя. Там пролунало одразу чотири гучних вибухи там, де завжди було скупчення техніки та концентрація ворогів", — розповів Федоров.

Як зазначив мер, результатом "бавовни" стало те, що десятки російських військових більше не будуть воювати проти України. У найкращому випадку вони "не зовсім здорові" повернуться до Росії. 

За його словами, у Мелітополі вибухи чули ввечері біля ліцею №19. Там ворог також захопив приміщення для своїх військових.

"Спочатку в пропагандистських Telegram-каналах і пабліках, ворог сказав, що "був вибух", а потім сказав, що "нам почулося, вибуху не було". Але нашим мешканцям "не почулося", вони чітко знають, де був вибух, і ми демонстрували ці кадри", — зазначив міський голова.

Попри постійні вибухи, росіяни продовжують звозити до Мелітополя свою військову силу, заселяють нові гуртожитки й намагаються прикритись цивільним населенням.

"Так, наприклад, в одному з районів Мелітополя вони захопили черговий гуртожиток, який належить вищому навчальному закладу, виселили звідти всіх студентів і заселили туди військових", — розповів Федоров.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 30 травня, у тимчасово окупованому Криму сталася нова "бавовна". Вибухи чули мешканці міста Саки. У пабліках вказували про щонайменше три гучні "хлопки", за попередньою інформацією, це була робота російської протиповітряної оборони.

У неділю ввечері, 28 травня, неподалік окупованого Маріуполя пролунав вибух. Це сталося в селі Юр'ївка, удар прийшовся по табору "Сонячний". Ймовірно, саме в цьому місці базувалися військові РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 12:06