Фото ілюстративне. Джерело: Ріxabay

На Хмельниччині лунали вибухи, у Львівській області відпрацювала ППО, — влада

Росія у ніч на 29 травня знову масовано атакує Україну ракетами та дронами. Цілі були запущені й на західні області.

Як повідомили у Хмельницькій ОВА, в області лунали звуки вибухів. Місцевих мешканців закликали не знімати роботу Сил протиповітряної оборони та до завершення тривоги залишатися в укриттях.

Влада Львівщини поінформувала про роботу ППО в області.

"На Львівщині працює ППО. Не публікуйте жодної інформації. Залишайтесь в укриттях!" — зазначила місцева влада.

Відомо, що кілька годин тому протиповітряна оборона працювала й на Вінниччині. У Києві через падіння уламків ворожих цілей сталося загоряння у кількох районах. А на Одещині повідомляли про бойову роботу ППО на території області.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня Росія здійснила наймасованішу атаку дронами по Україні. Усього агресор випустив 59 дронів, 58 з яких вдалося збити українській протиповітряній обороні. На Київ було спрямовано близько 40 дронів — їх усі вдалося збити, однак через падіння уламків виникли пожежі у кількох районах міста.

Один "приліт" прийшовся на Житомир — у місті пошкоджено щонайменше 26 будинків, а також заклади освіти та охорони здоров’я. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин.

Вранці 28 травня військові розповіли, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Так, окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 29.05.2023 04:10