Фото ілюстративне. Джерело: прес-служба ДСНС

У столиці через падіння уламків пошкоджено дах будинку: подробиці (оновлено)

Росія у ніч на 29 травня знову масовано атакує Україну ракетами та дронами. Вибухи лунали й у столиці. За даними місцевої влади, у Києві працює протиповітряна оборона.

Мер Києва Віталій Кличко спершу повідомив, що у Подільському районі внаслідок падіння уламків ворожої цілі спалахнув приватний будинок. 

Оновлено. Пізніше він уточнив, що загоряння немає, лише пошкоджений дах одноповерхового приватного будинку.

дах

Пошкоджений дах будинку у Подільському районі. Джерело: КМВА

Через кілька хвилин він додав, що вибух пролунав у Святошинському районі. Там, за його словами, уламки впали на відселену будівлю. Рятувальники на місці події ліквідовують пожежу.

Кличко заявив, що на всіх місцях викликів, куди виїхали столичні медики, постраждалих, попередньо, не виявлено.

Також мер столиці зазначив, що надійшов виклик служб з повідомленням про вибух у Шевченківському районі. Попередньо відомо про задимлення. Згодом він вказав, що це не пов'язано із вибухами.

"У Шевченківському районі, як виявили медики та рятувальники, сталося задимлення в одній з квартир, не повʼязане з обстрілами та вибухами. Причина побутова - сильно пригоріла їжа на плиті. Таке теж буває…" — написав Кличко у Telegram.

Зазначимо, що о 01:00 на підступах до Києва також працювала ППО.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня Росія здійснила наймасованішу атаку дронами по Україні. Усього агресор випустив 59 дронів, 58 з яких вдалося збити українській протиповітряній обороні. На Київ було спрямовано близько 40 дронів — їх усі вдалося збити, однак через падіння уламків виникли пожежі у кількох районах міста.

Один "приліт" прийшовся на Житомир — у місті пошкоджено щонайменше 26 будинків, а також заклади освіти та охорони здоров’я. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин.

Вранці 28 травня військові розповіли, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Так, окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 03:55