Фото: Генштаб ЗСУ

Скільки ворожих "шахедів" 28 травня збили сили ППО: Генштаб оновив дані

За уточненою інформацією, вночі 28 травня Російська Федерація завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні безпілотники Shahed. Наші захисники знищили 58 із 59 дронів. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом, протягом цієї доби противник завдав 91 авіаційний удар та здійснив близько 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається високою.

За даними Генштабу, триває примусова паспортизація громадян України у Нижньосірогозькому районі тимчасово  захопленої території Херсонської області. Зокрема, російські окупанти постійно тиснуть на місцевих, погрожують депортацією та конфіскацією майна. Так, місцевим громадянам з українським паспортом, водійським посвідченням та технічним паспортом на транспортний засіб, погрожують конфіскацією в разі відмови отримання документів російського зразка. 

Ситуація на фронті

Російська Федерація не відмовляється від планів щодо подальшої окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом доби підрозділи сил оборони відбили 18 ворожих атак. Противник не припиняє завдавати ударів, здійснювати обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Авіація сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також два — по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс С-300, три пункти управління та склад боєприпасів противника.

Нагадаємо, прес-секретар зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі заявила, що Європейський Союз притягне до відповідальності керівництво Російської Федерації за терор українського цивільного населення. В ніч на 28 травня окупанти атакували Київ та Дніпро.

Також повідомлялось, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 19:58