Фото: Twitter Набіла Массралі

У ЄС відреагували на атаки по Дніпру та Києву: обіцяють покарати керівництво Росії

Європейський Союз обіцяє притягнути до відповідальності керівництво Російської Федерації за терор українського цивільного населення. В ніч на 28 травня окупанти атакували Київ та Дніпро.

Таку заяву зробила прес-секретар зовнішньополітичної служби ЄС Набіла Массралі у Twitter.

"Варварські напади Росії продовжуються, вбиваючи й тероризуючи цивільне населення: напад на лікарню в Дніпрі, тепер у Києві на світанку Дня Києва. Керівництво і винні будуть притягнуті до відповідальності", — запевнила вона.

Представниця Європейського Союзу також додала, що Брюссель, як і раніше, готовий допомогти Україні захистити себе.

Нагадаємо, вночі 28 травня, за попередніми даними, було знищено понад 40 ворожих безпілотників, які атакували Київ. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин. Це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю.

Під час нічної атаки ворог випустив 54 ударні безпілотники по території України. Окупанти атакували іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку — Брянська область, та південного — Краснодарський край.

Росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 18:39