Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Києві прогриміли вибухи: влада повідомляє про роботу ППО

У ніч на 29 травня у столиці України під час повітряної тривоги було чути звуки вибухів. За даними місцевої влади, у Києві працює протиповітряна оборона.

Мер Києва Віталій Кличко написав у Telegram, що після вибуху у Голосіївському районі столиці всі служби прямують на місце. Пізніше він додав, що поблизу Києва є збиття ракети.

Зазначимо, що о 01:00 на підступах до Києва також працювала ППО.

Ситуація в областях

Близько 01:40 у Вінницькій областіза даними місцевої влади, працювала протиповітряна оборона. О 01:48 у мережі повідомили про звуки вибухів в ОдесіТакож спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив про бойову роботу ППО на території області.

"Іде бойова робота. Нагадуємо, що всім необхідно бути в укриттях, не знімати і не викладати в мережу роботу ППО. Навіть наслідки бойової роботи в повітрі можуть завдавати шкоди уламками", — зазначали в ОК "Південь".

О 01:52 звуки вибухів пролунали на Полтавщині, повідомили місцеві пабліки.

Військові попередили, що можливі декілька хвиль російських атак.

Нагадаємо, у ніч на 28 травня Росія здійснила наймасованішу атаку дронами по Україні. Усього агресор випустив 59 дронів, 58 з яких вдалося збити українській протиповітряній обороні. На Київ було спрямовано близько 40 дронів — їх усі вдалося збити, однак через падіння уламків виникли пожежі у кількох районах міста.

Один "приліт" прийшовся на Житомир — у місті пошкоджено щонайменше 26 будинків, а також заклади освіти та охорони здоров’я. Напад ворожих дронів здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад п'ять годин.

Вранці 28 травня військові розповіли, що росіяни під час нічної атаки по Україні "шахедами" змінили тактику. Так, окупанти використали "нетрадиційні маршрути" для ударних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 03:27