Фото: Нацполіці України

Шахраї на Львівщині привласнювали благодійні внески для військових

Кіберполіція викрила на Львівщині злочинну групу, яка привласнювала собі гроші, що жертвували благодійники на лікування військовослужбовців ЗСУ. Аферисти встигли ошукати щонайменше пʼятьох людей.

Про це розповіли у Національній поліції України.

"Під час проведення досудового розслідування встановлено факти виправдання та визнання правомірною агресії Російської Федерації проти України, пропагування ідей так званого "руского міра", а також один із фігурантів був адміністратором Telegram-каналу проросійського спрямування", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вже провели шість обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області.

"За результатами вилучено 23 мобільні телефони, 19 сім-карт, персональний комп’ютер, ноутбуки та планшети, 19 банківських карт, готівку у російських рублях", — кажуть у Нацполіції.

шахраї на львівщині

Фото: Нацполіція України

Зазначається, що один зі зловмисників наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі, іншого затримали. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні вигадали нову схему для того, аби виманювати гроші. Зловмисники телефонують громадянам під виглядом працівників банків. Схема "дзвінок з банку" спрямована на те, щоб дізнатися особисті дані людини. А вже після отримання потрібної інформації зловмисники знімають гроші із рахунків українців. Поліцейські попереджають, що фінансові установи відмовилися від використання будь-яких персональних даних під час телефонних розмов з клієнтами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.07.2023 14:30