Шольц придумав відмазку, чому поки не поїде до Києва

03 ТРАВНЯ 2022 08:44

Канцлер Німеччини Олаф Шольц лаконічно пояснив причину своєї відмови відвідати Україну, яка воює проти агресора Росії. Він висловив солідарність із лідером своєї країни. Зокрема, заявив, що не хоче їхати до Києва, поки туди не поїде президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Про це інформує TrueUA із посиланням на Tagesschau.

Видання наголошує, що візит німецького лідера в середині квітня зірвався, бо українська сторона його нібито не запросила. Політик "хотів поїхати до столиці України" разом із лідерами Польщі, Естонії, Латвії та Литви, які зрештою виїхали без нього.

Нині ж Олафа Шольца вже кілька тижнів критикують за його дії щодо війни в Україні. Після перших коливань у питанні передачі важкого озброєння і попередження про можливий ядерний удар минулого тижня нарешті відбувся розворот і країна зголосилася постачати ЗСУ зенітні танки.

"А тепер канцлера критикують за те, що, на відміну від багатьох інших західних глав держав і урядів, він ще не їздив до Києва, щоб продемонструвати свою підтримку президента України Володимира Зеленського", – йдеться у матеріалі.

Сам він, відповідаючи на запитання про це, заявив, що все ще вважає "досить гучною подією" те, що президента Штайнмаєра не було запрошено в Київ.

"Це заважає справі", – висловив переконання німецький канцлер.

Нагадаємо, що поки Шольц у роздумах, лідер найбільшої опозиційної партії Німеччини Фрідріх Мерц 2 травня приїжджав до Києва.

Світ, 03.05.2022 08:44