Шотландія не відмовиться від фунта стерлінгів

29 ТРАВНЯ 2018 08:56

Шотландія після Брекситу хотіла б залишитися в єдиному ринку ЄС і митному союзі. Про це заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен на зустрічі з Мішелем Барньє – представником Єврокомісії по Брекситу, повідомляє Euro News.

У той же час Стерджен повідомила про прихильність Шотландії до британського фунта стерлінгів, говорячи про можливість переходу на євро в разі отримання незалежності Шотландії від Великобританії.

«Перехід на євро не входить в плани моєї партії...», - сказала міністр.

У березні минулого року Стерджен заявила про необхідність провести референдум про незалежність Шотландії перед виходом Великобританії з ЄС.

Політик змогла заручитися підтримкою шотландського парламенту. Корективи в плани лідера Шотландської національної партії внесли результати дострокових парламентських виборів у Великій Британії, що відбулися минулого літа.

На них ШНП втратила 21 з 56 депутатських мандатів в Палаті громад. На референдумі в 2014 році шотландці висловилися проти Брекситу, про що Единбург не втомлюється нагадувати Лондону.

Як підкреслює британська преса, в Шотландії явно не поділяють готовність Вестмінстера до жорсткого розлучення з Брюсселем.

Політика, 29.05.2018 08:56