Фото: СБУ

Шпигував за бойовими літаками і бронемашинами: у лавах ЗСУ викрили ще одного "крота" (фото)

У лавах Збройних сил України викрили ще одного зрадника. Це відбулося в межах багатоетапної спецоперації контррозвідки Служби безпеки України в Житомирській області. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Зазначається, що зловмисник збирав для ФСБ Росії розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ. Також він передавав агресору локації складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. 

Крім того, за вказівкою російської спецслужби їхній агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів "MaxxPro". СБУ затримала ворожого поплічника саме під час збору розвідінформації про українські військові об’єкти.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України. На початку травня цього року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. Для виконання завдань росіян агент об’їжджав різні райони й приховано спостерігав за військовими об’єктами, а також намагався "в темну" використовувати своїх знайомих.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення", — повідомили в СБУ.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області СБУ викрила ще одного агента російського ГРУ. Зловмисником виявився житель Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав ЗСУ. Там він проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.  

Раніше військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили ще одного зрадника. Чоловік, перебуваючи у лавах ЗСУ, збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 12:09