Фото: СБУ

Збирав дані про дату й напрямки контрнаступу: СБУ затримала "крота" в лавах ЗСУ

У Дніпропетровській області викрили ще одного агента російського ГРУ. Комплексну операцію з його затримання провела військова контррозвідка Служби безпеки України.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Відомо, що зловмисником виявився житель Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав ЗСУ. Там він проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.

За даними слідства, наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. За вказівкою фігурант збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті. Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав "термінове" завдання від свого "куратора" — з’ясувати дату початку й основні напрямки українських контрударів.

Окрім цього, зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень. Також він намагався встановити канали радіозв’язку в бойових підрозділах українських військ.

Співробітники СБУ затримали під час виконання ворожого завдання. Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

"Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення", — додали в СБУ.

Нагадаємо, військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили ще одного зрадника у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України. Чоловік, перебуваючи у лавах ЗСУ, збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 17:19