Фото: СБУ

Шпигував за кордоном України: СБУ затримала агента білоруського КДБ (фото, відео)

Служба безпеки викрила ще одного ворожого агента на півночі України. Ним виявився громадянин Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в Україні та вже тривалий час мешкає на Рівненщині. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

За інформацією відомства, на початку повномасштабного вторгнення РФ чоловіка завербував співробітник білоруського КДБ. Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки. 

Встановлено, що у поле зору білоруського КДБ він потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ радянського союзу. Тоді він брав активну участь у бойових діях в Афганістані. Для виконання розвідзавдань на Рівненщині він обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони.

"Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника вдома під час чергової спроби передачі розвідданих до Білорусі. На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру. Наразі він перебуває під вартою", — повідомили в СБУ. 

Нагадаємо, військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили ще одного зрадника у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України. Чоловік, перебуваючи у лавах ЗСУ, збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 12:48