Фото: Фото: belta.by

Шукає "друзів" в Африці: Лукашенко приїхав у Зімбабве

У понеділок, 30 січня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув до Зімбабве з офіційним візитом. Лукашенко приїхав до столиці Зімбабве міста Хараре

Про це повідомляється на офіційному сайті білоруського політика.

Африканські "друзі" зустрічали Лукашенка зі всіма почестями. Зокрема, білоруського диктатора в аеропорту особисто зустрів президент країни Еммерсон Мнангагва. На політиків одягли намисто з квітів. Лукашенка привітали національними танцями під бій барабанів.

Одразу після прильоту білоруського лідера політики провели коротку зустріч. За даними білоруських ЗМІ, офіційні переговори президента Зімбабве і білоруського політика відбудуться 31 січня "у форматі віч-на-віч і у розширеному складі". Також урочисто передаватимуть білоруську техніку для фермерських господарств Зімбабве.

До того ж у ході робочої поїздки, Лукашенко планує передати Зімбабве агротехніку національного виробництва. Урочистий захід відбудеться в Інституті сільського господарства.

Нагадаємо, 26 січня повідомлялося, що найвище політичне і військове керівництво Росії та Білорусі має бути притягнене до відповідальності за скоєння злочину агресії проти України. Відповідну резолюцію підтримала Парламентська асамблея Ради Європи.

Світ, 30.01.2023 18:15