Шульц вискочив з нізвідки і стратив Голландію голом на 90-й хвилині

24 БЕРЕЗНЯ 2019 23:39

Нідерланди вже провели перший матч у групі та мали в активі три очки, тож в разі перемоги над прямим конкурентом вони могли хоча б на кілька днів тримати відрив у шість залікових балів, повідомляє Euro Sport.

Німці ж приїхали на Йохан Кройф Арену з двома задачами: впевнено стартувати у відборі до Євро-2020 та взяти реванш за розгром в Амстердамі у Лізі Націй (3:0). Не дивно, що «Бундестім» пішов у атаку одразу зі свистком.

Перший момент гості створили вже на 2-й хвилині зусиллями Сане та Гнабрі: перший прорвався у карний майданчик та викотив передачу, а другий точно пробив – Сілессен парирував.

Після цього німці продовжили активно шукати слабкощі в обороні суперника та тримати м'яч, але гостроти біля чужих воріт вже не створювали. Нідерланди поступово прокинулись, провели серію позиційних атак та стандартів, однак на 15-й хвилині несподівано пропустили. Шульц відкрився по флангу та отримав передачу на хід, завершивши ривок прострілом у штрафний на Сане; Лерой же скористався падінням Де Лігта та потужно пробив під дальню стійку – 0:1!

В наступні 10 хвилин німці тримали ініціативу, а спантеличені нідерландці старалися знайти свій темп. Зрештою, їм вдалося повернутися у гру, змусивши Йоахіма Льова кілька разів хапатися за голову.

На 25-й хвилині Бабел запоров найкращий момент господарів у першому таймі, отримавши передачу від Промеса та метрів з 10-ти пробивши у дальній кут – Нойєр склався та парирував.

На 27-й хвилині він знову опинився на висоті, врятувавши після замикання все того ж Бабела з лінії воротарського, а на 32-й взяв слабенький дальній удар Думфріса.

Нічого не віщувало біди для «Помаранчових», але на 34-й хвилині фатальну помилку допустив їх найкращий захисник. Вірджіл Ван Дейк, який до цього працював немов годинник, запоров офсайдну помилку та дозволив Гнабрі на лівому фланзі прийняти довгу передачу від Рюдігера. Серж набрав швидкість, змістився до лінії штрафного та шедевральним пострілом поцілив точно у дальню дев'ятку – 0:2! Шок.

Надалі оборона господарів просто розвалилася, що могло призвести до ще двох голів збірної Німеччини. Так, на 39-й хвилині Керер ударом головою під поперечину замкнув подачу Шульца з лівого флангу, а у наступній же атаці Сане вирвався практично віч-на-віч, але пробив слабенько – Сілессен врятував. Голландці змогли зібратися та видати кінцівку тайму, навіть претендуючи на пенальті після падіння Вейналдума в боротьбі з Рюдігером, але загалом рахунок та табло виглядав закономірним.

Другий тайм став абсолютною протилежністю першому.

Господарі з перших хвилин пішли у атаку та вже на 48-й відквитали один м'яч – це Маттейс Де Лігт замкнув прекрасну подачу Депавя ударом головою під дальню стійку.

У наступній атаці «Бундестім» вже не врятували ні голкіпер, ні рефері: Депай обігрався з Вейналдумом у штрафному під час невеличкої паніки німців біля власних воріт та пробив метрів з 11-ти під ближню стійку – 2:2!

Після другого пропущеного м'яча німці зібралися та стали грати біля власних воріт більш щільно, розплатою за що стала відсутність атакувальної гри аж до останніх хвилин.

Нідерланди продовжили тримати ініціативу, виконувати цікаві передачі та комбінації, але нічого більш гострого за панічний момент після кутового на 69-й хвилині створити ніяк не вдавалося – та й той нічим гострим не завершився. Протягом 70-х хвилин німці більш-менш вирівняли матч, хоча за такого футболу про перемогу неможливо було навіть мріяти.

Кінцівка другого тайму виявилася цікавою!

Німці провели серію непоганих контратак і на 84-й могли несподівано забити третій – це Гнабрі обіграв Ван Дейка та пробив з лінії штрафного, але Сілессен був на висоті. Нідерланди відповіли небезпечним прострілом Думфріса на Депая, який лише в останній момент вибили захисники, але в цілому гра хоч і перестала бути сонною, але виглядала нічийною.

Здавалося, що матч завершиться з рахунком 2:2, але на 90-й хвилині спрацювали заміни Йоахіма Льова: Гюндоган проникаючою передачею знайшов Ройса, а той з лівого краю штрафного викотив передачу в спини захисникам на Шульца – Ніко залишалося пробити в дальній кут та принести перемогу своїй збірній. З цим завданням він впорався блискуче

Це тільки початок кваліфікації на Євро-2020. Далі буде ще цікавіше. Любіть футбол і не сумуйте!

Голландці героїчно відігралися після перерви, але німці максимально холоднокровно прихлопнули суперника в самому фіналі!

Спорт, 24.03.2019 23:39