фото: МЗС

Швеція виділить Україні майже $9 млн: на що спрямують кошти

Швеція виділить Україні фінансову допомогу на ініціативу "Зерно з України". Пакет підтримки становить близько 8,7 мільйона євро.

Про це повідомляє прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон у соцмережі Х.

Кошти призначені на Grain From Ukraine, що реалізується Всесвітньою продовольчою програмою. У рамках програми українське зерно та інше продовольство експортується до найбідніших країн.

"Україна продовжує робити внесок у глобально продовольчу безпеку, попри те, що Росія продовжує свою агресивну війну", — йдеться у повідомленні.

У Києві 25 листопада відбувся другий саміт української гуманітарної ініціативи "Grain from Ukraine" ("Зерно з України") під егідою Президента України. Роботу програми "Зерно з України" продовжили. На її потреби вже акумулювали понад 100 мільйонів доларів.

Зазначається, що протягом першого року дії ініціативи до неї долучилися 34 країни та міжнародні організації. У межах ініціативи "Зерно з України" понад 170 000 тонн українського зерна було доставлено до Сомалі, Ефіопії, Кенії та Ємену. Понад 25 країн пообіцяли виділити близько 220 мільйонів доларів США на підтримку цієї гуманітарної програми.

Нагадаємо, у листопаді Швеція передала українським військам вісім новітніх самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже прибули в Україну. Шведський уряд ухвалив рішення про надання Україні самохідних артилерійських установок Archer у січні. Міністр оборони Швеції зазначив, що гаубиці Archer мають хорошу мобільність і високу влучність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.11.2023 13:50