Самохідна артилерійська установка Archer. Джерело: ArmyInform

Україна отримала гаубиці Archer: що відомо про шведського "лучника" (відео)

Швеція передала українським військам вісім новітніх самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже прибули в Україну.

Про це повідомив SVT із посиланням на міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Шведський уряд ухвалив рішення про надання Україні самохідних артилерійських установок Archer у січні. Міністр оборони Швеції зазначив, що гаубиці Archer мають хорошу мобільність і високу влучність.

У п’ятницю, 3 листопада, в День ракетних військ і артилерії українські військові вперше показали роботу самохідної артилерійської установки Archer, яку вже передали до бригад.

Що відомо про Archer

Це шведська 155-міліметрова самохідна артилерійська установка на базі шасі Volvo A30D 6×6, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, а також для забезпечення проходів у мінних полях та польових загородженнях.

Інфографіка: ArmyInform

Інфографіка: ArmyInform

Радіус дії установки становить п'ять кілометрів. Для розгортання, відкриття вогню та від'їзду з місця потрібно лише декілька хвилин.

Нагадаємо, що переговори про надання Україні шведських самохідних артилерійських установок Archer розпочалися ще на початку року. Тоді зазначали, що вони допоможуть українським військовим знищувати ворожу техніку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 11:08