Фото: uprom.info

Україна отримає від Швеції артилерійські установки Archer: названо кількість

Україна отримає від Швеції вісім самохідних артилерійських установок Archer. Вони допоможуть українським військовим знищувати ворожі САУ.

Таку заяву зробила міністр оборони Швеції Пол Джонсон, пише Dagens Nyheter.

"Вони дадуть українцям можливість вивести з ладу російські артилерійські системи", — йдеться у заяві.

Уряд також просить передати Україні 10 танків Leopard 2. Разом вісім артилерійських гармат і десять танків оцінюються у понад шість мільярдів крон. 

Зазначається, що це гроші, які ЗСУ мають отримати протягом 2024-2026 років, щоб мати можливість замінити те, що передадуть Україні.

"Можна сказати, що система Archer - це снайперська гвинтівка, а не дробовик. Саме здатність завдавати надглибоких ударів по артилерійській системі противника робить Archer унікальним", — додав Джонсон.

Вважається, що Україна може використати шість із восьми одиниць одночасно на полі бою, оскільки дві необхідно тримати в резерві, щоб мати можливість підібрати запчастини.

Цікаво, що Швеція зараз має 48 одиниць Archer, з яких 24 використовуються шведськими Збройними силами. Інші 24 знаходяться на зберіганні. Окрім восьми танків Archer, десяти Leopard 2 Швеція вирішила підтримати Україну 50 бойовими машинами, 90 системами протиповітряної оборони та протитанковими засобами.

Нагадаємо, Німеччина цього тижня передала Україні черговий пакет військової допомоги. До нього увійшли вісім позицій, серед яких є зброя, снаряди та різне обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 16.03.2023 18:38