Сили Асада збили літак Путіна з військовими

18 ВЕРЕСНЯ 2018 09:17

Російський військовий літак Іл-20, на борту якого перебували 14 російських військовослужбовців, був випадково збитий ПВО урядових сил Сирії. Вони нібито намагалися зупинити атаку ізраїльської авіації на провінцію Латакія, передає «Обозреватель» з посиланням на CNN.

Стверджується, що по повітряному судну вдарили тієї самою системою ППО, яку Кремль кілька років тому продав сирійцям. Військові США дізналися про інцидент, почувши на міжнародних частотах сигнал сирійських військових, які почали пошуково-рятувальну операцію.

Літак Іл-20 Міноборони РФ пропав над Середземним морем в 35 кілометрах від узбережжя Сирії пізно ввечері 17 вересня, пише «Медуза».

Як уточнили у російському відомстві, «відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійських об'єктах у провінції Латакія».

Приблизно у цей же час, повідомили в Міноборони РФ, були зафіксовані пуски ракет із французького фрегата «Овернь».

Росіяни організували пошуково-рятувальну операцію після зникнення Іл-20 у Сирії. Чиновники в РФ відмовляються вірити в те, що його збили війська Башара Асада.

Іл-20, «Лисуха» - літак радіоелектронної розвідки.

Призначався для розвідки вздовж державного кордону та прикордонної смуги. По бортах передньої частини пасажирської кабіни встановлені фотоапарати перспективної аерофотозйомки і станція загальної радіотехнічної розвідки.

Події, 18.09.2018 09:17