Фото: Прес-служба президента України

"Ситуація покращується": "Укренерго" відзвітувало про стан енергосистеми на Одещині

Ремонтні бригади продовжують ліквідовувати наслідки масштабної аварії у високовольтній мережі на Одещині. Загалом ситуація з електропостачанням в регіоні покращується. 

Про це повідомляє "Укренерго".

Зазначається, що ремонтним бригадам "Укренерго" вдалося подати додатковий обсяг електроенергії у регіон. Це покращить енергоживлення міста Одеси та Одеського району. 

"Обленерго до кінця доби розподілить додаткову потужність між споживачами, відповідно, це дасть можливість скоротити тривалість обмежень. Графіки обмежень зберігатимуться і будуть діяти відповідно до розрахованого ліміту споживання області", — йдеться у повідомленні.

"Укренерго" нагадує, що всі ключові підстанції, які живлять Одесу та область, зазнали масштабних та складних пошкоджень від ракетних та дронових атак ворога. 

"Росіяни свідомо обирають енергетичні об'єкти на Одещині ціллю терористичних нападів. Ми якнайшвидше відновлюємо обладнання та знаходимо резервні схеми живлення, щоб у найкоротші терміни відновити електропостачання", — додають в "Укренерго".

Оператор продовжує відновлювати об’єкти, щоб повернути не лише електроенергію, але й підвищити надійність живлення Одещини.

Нагадаємо, напередодні "Укренерго" повідомило, що починаючи з 8 лютого по всій Україні будуть змінені ліміти споживання електроенергії. Це необхідно для того, щоб були проведені вимірювання фактичного споживання в кожній області.

Суспільство, 08.02.2023 17:19