Фото: Instagram Руслани

Скандал на "Євробаченні": зіркову українську співачку не запросили на шоу

Першу переможницю пісенного конкурсу "Євробачення" від України Руслану Лижичко не запросили на цьогорічне шоу. Її лише зняли в масовці з українською молоддю біля "Золотих воріт" у Києві.

Про це повідомив продюсер співачки Олександр Ксенофонтов, пише УНІАН.

"Нас не запросили та не спланували. Ми взагалі ніде ніяк в подіях так званого великого "Євробачення-2023" не залучені на сьогодні", — сказав він.

Продюсер додав, що Руслану лише зняли в масовці й це відео буде продемонстровано на "Євробаченні".

"Це дивно, що Kalush Orchestra, Jamala, Verka Serduchka — усі виконують пісні, для всіх робляться номери, тобто повноцінні перфоманси на сцені великого Євробачення відбуваються, а Руслани нема. Вона тільки в одному місці буде показана з масовкою", — обурився Ксенофонтов.

Також продюсер вважає малоймовірним, що таке запрошення таки надійде.

"На даний час ніяких перемовин щодо участі у гранд-фіналі чи півфіналах Євробачення, тобто на великій сцені "Євробачення", не було", — сказав він.

За його словами, мотив організаторів зовсім не творчий.

"Але в такому випадку я поняття не маю, які можуть бути там політичні чи навколополітичні чинники. Ми ні в яких партіях не є і в політичній боротьбі участі не беремо. І зараз разом з усіма волонтеримо", — наголосив Ксенофонтов.

Варто нагадати, недавно на сторінці Євробачення у Facebook повідомлялось, що Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль, OTOY, Alyosha та інші українські зірки виступлять на сцені Євробачення-2023.

"Серед тих, хто представлятиме Україну, ми не побачили тріумфаторку 2004 року, яка привезла першу перемогу в цьому конкурсі, Руслану", — йдеться в повідомленні.

Графік проведення "Євробачення"

Перший півфінал пісенного конкурсу відбудеться 9 травня, другий — 11 травня. Фінал пройде 13 травня. Музичний колектив TVORCHI з композицією Heart Of Steel виступатиме вже у фіналі під номером 19, бо це передбачено правилами конкурсу.

Крім TVORCHI, на сцені виступлять ще кілька українських артистів як запрошені гості. Серед них — Вєрка Сердючка, Джамала, Тіна Кароль та інші.

Нагадаємо, наприкінці березня у застосунку "Дія" з'явилось нове опитування. Українцям пропонували віддати свій голос за членів національного журі "Євробачення-2023".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2023 21:35