Фото: Вікіпедія

Скільки Bradley ЗСУ втратили за час контрнаступу: журналісти прилюднили цифру

В Україні були пошкоджені чи знищені принаймні 17 БМП Bradley під час повномасштабної війни. Bradley зазнавали пошкоджень, коли, наприклад, Сили оборони України потрапляли на мінне поле росіян.

Про це пише The New York Times.

Окупанти довели, що можуть відновлювати деякі мінні поля, розміновані перед цим за допомогою західного обладнання. Українські військові під час свого просування вперед у деяких місцях уздовж лінії фронту роблять паузи, аби з’ясувати, яка тактика, методи прориву і розчищання працюють найкраще.

"У березні США ввели в справу 113 бойових машин Bradley. За словами чиновника, принаймні 17 із них — понад 15% — були пошкоджені чи знищені під час бойових дій", — вказано у статті.

Нагадаємо, 27 червня Сполучені Штати Америки планують оголосити про новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про допомогу на суму до 500 мільйонів доларів США. Журналісти стверджують, що пакет міститиме 30 бойових машин Bradley і 25 бронетранспортерів Stryker, оскільки Україна буде посилювати свій контрнаступ. 

Також відомо, що у червні Повітряні сили ЗСУ втратили один літак. Це суперечить інформації російського військового керівництва про втрату 20 літаків

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2023 09:10