Фото: Укрінформ

Скільки людей вважаються зниклими безвісти на Київщині: дані поліції

Після звільнення від російської окупації Київської області навесні 2022 року зниклою безвісти досі вважається 281 людина. Невпізнаваним є ще 191 тіло. 

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив у інтерв'ю "Укрінформу".

Він зауважив, що на Київщині виявили 15 місць масового поховання людей, а також встановлено три місця катування. 

"Із моменту деокупації вже знайдено 1374 тіла наших співвітчизників. За даними експертів, 717 людей вбито з вогнепальної зброї. На жаль, дотепер залишається невпізнаним 191 тіло. Зниклими безвісти вважається 281 особа”, — сказав Нєбитов.

Як відбувається процес ідентифікації тіл загиблих

За словами очільника поліції Київщини, одразу після отримання інформації щодо виявлення тіла на місце виїжджає слідчо-оперативна група з пересувними криміналістичними лабораторіями. При цьому попередньо територію обстежують кінолог і вибухотехніки на випадок виявлення вибухівки, можливого замінування тіла. На наступному етапі долучаються криміналісти, які роблять опис одягу, предметів, що були при загиблому. Нєбитов уточнив, що поліція намагається встановити особу за цими ознаками:

"Далі в обов’язковому порядку працюють судово-медичні експерти — на підставі постанови слідчого вони проводять відбір ДНК, яку поміщають до відповідної бази даних. Потім імовірні родичі надають свій ДНК-профіль, і починається порівняльна експертиза".

Начальник ГУНП Київщини запевнив, що наразі поліції вистачає людського і технічного ресурсів для проведення таких експертиз.

Нагадаємо, унаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні вважаються безвісти зниклими 23 760 громадян. Інформація актуальна станом на 1 травня 2023 року.

Станом на середину квітня в Україні вважали зниклими безвісти понад сім тисяч військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 12:07