Колаж TrueUA

Скільки людей загинуло на водоймах України минулими вихідними: приголомшливі цифри

Минулими вихідними на водоймах України загинуло 66 осіб, серед них 10 дітей. Найбільше жертв у Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Про це повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій України.

У ДСНС зазначили, що, на щастя, 11 осіб, зокрема чотирьох дітей, вдалося врятувати. Загалом, як зазначають надзвичайники, з початку 2024 року на водних об’єктах України загинули 672 громадяни, з них —  76 дітей.

"Шановні громадяни! Вкотре закликаємо бути обережними під час відпочинку біля води: оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах, пильнуйте дітей!" — додали у ДСНС.

Раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні більшість водойм є забрудненими. Рішення про те, чи можна в них купатися, має приймати місцева влада.

Нагадаємо, 11 липня у річці Тиса прикордонники знайшли тіло людини. Це вже 16 випадок від початку цього року. Як наголосили прикордонники, це вже 16 випадок утоплення під час спроби перетнути річку від початку року й 36 — від початку повномасштабного вторгнення.

Ще 12 червня у річці Тиса українські прикордонники знайшли тіло ще одного потопельника. Тіло загиблого винесло течією до українського берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 11:54