Фото: Слово і діло

Скільки мирних українців загинули під час війни: відповідь ООН

Від початку повномасштабного вторгнення Росії до 18 червня 2023 року в Україні постраждали 24 862 цивільні українці. Зокрема, 9 083 людини загинули, а 15 779 — отримали поранення.

Про це повідомляють в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини.

Відзначимо, більшість смертей та поранень виникли в результаті застосування росіянами зброї вибухової дії з широким радіусом враження. Відомо, що 20 073 людини постраждали від війни на підконтрольній Україні території. Серед них — 7 072 особи загинули та 13 001 — отримала травми.

Найбільша кількість жертв серед мирного населення зафіксована у Донецькій та Луганській областях. Так, на підконтрольній Україні території в цих регіонах загинули 4 105 осіб, ще 5 861 — зазнали поранень. На окупованій російськими військами частині цих областей загинули 718 мирних жителів та ще 2521 поранено.

"Фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, було відкладено, а багато звітів все ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення", — додали в ООН.

Нагадаємо, понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2023 10:27