Фото: соцмережі

Просять допомогти Москві вигнати "американських сатаністів": спецслужби РФ проводять інформаційну атаку проти українців за кордоном

Російські спецслужби розпочали нову інформаційну атаку проти українців, які перебувають за кордоном. На телефони українців в різних країнах світу надходять повідомлення пропагандистського характеру.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram-каналі.

За даними ГУР, на телефони українців у різних країнах світу надходять повідомлення провокаційного змісту із закликом допомогти Москві вигнати "американських сатанистов" з "исконно русской земли".

"Повідомлення створені у стилістиці луб’янських лінгвістів: поруч із кліше про необхідність разом "возродить Киевскую Русь на зло врагам" стоять фрази на кшталт "бережіть себе та своїх рідних" або "сохраним жизни людей"  кремлівська пропаганда і погроза в одному реченні", йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наприкінці розісланих меседжів стоїть факсиміле московських спецслужб: "с России с любовью".

Схоже повідомлення, яке, ймовірно, від російських спецслужб отримав і журналіст Андрій Цаплієнко, про що повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Ось таке повідомлення, ймовірно, від російських спецслужб я отримав на свій номер, чекати, допоки рашисти не прийдуть і не "асвабадят горат Кієв". Судячи з характеру повідомлення, розсилка є масовою. … Якось позабавило це повідомлення, особливо, слово из вне", яке поборники руського міра, вочевидь, довго думали, як писати. Мені цікаво, чи десь є люди, на кого це діє?  зазначив журналіст.

 розсилка повідомлень від російських спецслужб

Скіншот з Telegram-каналу Цаплієнко_Ukraine Fights

У розвідці наголошують, що чергова інформаційна атака російських спецслужб проти українців за кордоном спрямована на залякування, деморалізацію та дезорганізацію наших громадян.

Нагадаємо, днями ворожі Telegram-канали поширюють інформацію про те, що нібито в додатку "Дія" розпочали приходити електронні повістки. Як "доказ" — російські пропагандисти публікують відповідні "скріншоти".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 16:22