Фото: прес-служба КМДА

Спека до +27°С і грози в одному з регіонів: синоптик розповіла про погоду у четвер

У четвер, 18 травня, в Україні переважатиме висока, але комфортна температура повітря. Протягом дня у більшості регіонів очікується +22...+27°С.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

Майже у всіх областях буде суха погода, однак на заході можливі дощі й навіть грози. Там, у порівнянні з іншими регіонами, буде дещо прохолодніше — +17...+21°С.

"Решта території України опиниться 18-го травня у сухій погоді. У південній частині вітер завтра може бути сильним!" — попередила синоптик.

У столиці України та Київській області, за прогнозом Діденко передбачається тепла погода з максимальною температурою повітря +24...+26°С.

Водночас вже у суботу, 20 травня, дощів в Україні побільшає, зауважує народний синоптик. Та все ж тепла погода в Україні триватиме.

Погода від Укргідрометцентру

Фахівці Українського гідрологічного центру також прогнозують на четвер короткочасні дощі на заході, а у деяких регіонах — до +27°С. Вітер буде південно-східний з переходом у південній та східній частинах на північно-східний, 5-10 м/с.

Вночі, за даними синоптиків, температура повітря у більшості областей буде +10...+15°С. Лише на сході ніч буде трохи прохолоднішою — +7...+12°С. Вдень в Україні стовпчики термометрів піднімуться до +22...+27°. На Закарпатті та Прикарпатті буде трохи прохолодніше — +16...-21°С.

У Київській області вночі прогнозують +10...+15°С, а вдень повітря прогріється до +22...+27°. У Києві вночі очікується +11...+13°С. Вдень — до +26°С тепла.

Укргідрометцентр

Синоптична карта Укргідрометцентру

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Водночас у травні прогнозується чимало магнітних бур. Раніше ми писали, коли їх очікувати та як вони впливають на самопочуття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.05.2023 05:12