Колаж TrueUA

У травні Землю знову "штормитимуть" магнітні бурі: коли очікується пік

Квітень 2023 року відзначився неодноразовим збуренням магнітного поля Землі, який досягає класу G4. У травні також очікуються магнітні бурі сильної та середньої потужності.

Прогноз магнітних бур опублікував Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Магнітні бурі: календар на травень 2023 

У травні магнітні бурі сильної та середньої потужності прогнозують:

  • з 11 по 17 травня — сильна магнітна буря;
  • з 20 по 25 травня — магнітна буря середньої потужності;
  • 28 травня — потужна магнітна буря, яка триватиме протягом всього дня.

Що таке магнітні бурі

Магнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. У випадку сильних магнітних бур на планеті можуть спостерігатися полярні сяйва, короткочасні перебої в роботі електроніки, супутників, радіо та навіть вимкнення електромереж. 

Ці коливання можуть негативно впливати на людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на самопочутті людей. 

У дні геошторму люди можуть відчути занепад сил та різкі перепади настрою. Головний біль може перерости в мігрень.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю.

Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, остання потужна магнітна буря на Землі спостерігалася 26 квітня. Коливання її магнітного поля фахівці оцінили у шість балів.

За даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 01.05.2023 09:01