Фото: pixabay

Погода в останній місяць весни: синоптики дали прогноз на травень

У травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. Погода в останній місяць весни буде в межах кліматичної норми.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

За прогнозами Укргідрометцентру, середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°С, а в горах — в діапазоні від +10°С до +13°С, що близько до кліматичної норми.

Для травня характерна середня місячна температура +13...+17°С, у горах +7...+12°С.

Абсолютний мінімум температури становить 0...-6°С морозу, місцями в гірських районах та на у Сумській області — -7...-10°С градусів морозу, на узбережжі морів 0...+3°С тепла; абсолютний максимум — +30...+37°С, в Одеській, Луганській області та в Криму до +38...+39°С, в Карпатах та горах Криму +26...+29°С.

Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм.

Нагадаємо, у ніч на 24 квітня жителі практично всієї території України, а особливо її північних регіонів, могли бачити на небі полярне сяйво різної інтенсивності. Як пояснили науковці, полярне сяйво — це збурення в магнітосфері Землі, які проявляються у вигляді світіння внаслідок зіткнення заряджених частинок сонячного вітру з частинками у верхніх шарах атмосфери нашої планети. Це явище більш характерне для північних регіонів планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.04.2023 19:37