Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Джонсон назвав "нежиттєздатним" законопроект про кордон, який передбачає $60 млрд для України

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон надіслав лист американським конгресменам, датований від 26 січня, у якому наголосив, що майбутня угода щодо кордону, від якої залежить військова підтримка України, є "нежиттєздатною", якщо її зміст відповідатиме тій інформації, яка доходить у вигляді чуток. 

Про це інформує CNN, який ознайомився зі змістом листа Джонсона.

У своєму посланні Спікер Палати представників вказує: "Я хотів надати коротку оновлену інформацію щодо кордону, оскільки Сенат, схоже, не може дійти будь-якої угоди. Якщо чутки про зміст проекту пропозиції достовірні, він у будь-якому разі нежиттєзнатним після прибуття до Палати представників", — зазначається у письмовому повідомленні.

CNN пояснює, що попередження Джонсона підкреслює сильну перешкоду, з якою стикаються законодавці на шляху до ухвалення великого пакета законів з національної безпеки, що містить допомогу Україні та Ізраїлю.

Джонсон заявив, що комітет внутрішньої безпеки Палати представників наступного тижня розпочне розгляд статей про імпічмент міністру внутрішньої безпеки країни Алехандро Майоркасу, до обов'язків якого входить і безпека кордонів країни, "після цього якнайшвидше буде проведено голосування в залі".

Видання вказує, що Джонсон вдався до такого кроку у той момент, коли колишній президент Дональд Трамп знову втрутився в імміграційну боротьбу на Капітолійському пагорбі, й після того, як лідери Сенату заявили, що текст законопроекту може бути оприлюднений вже наступного тижня.

Нагадаємо, що історія із погодженням Конгресом США документа про військову допомогу Україні тягнеться з осені 2023 року. Президент Джо Байден запропонував конгресменам законопроект про національну безпеку на суму понад 100 мільярдів доларів, включно із 61 мільярдом на допомогу Києву. Документ не погодили республіканці, які заявляли, що хочуть додати до проекту закону норму посилення прикордонних і міграційних заходів на кордоні США й Мексики.

27 грудня президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги для України, на який були виділені кошти. Допомога, вартістю 250 мільйонів доларів, містила боєприпаси для засобів протиповітряної оборони, реактивних систем залпового вогню й артилерії, протитанкові засоби тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.01.2024 01:23