Андрій Юсов / скріншот з відео

"Співпрацюють з російськими спецслужбами": в ГУР зробили заяву про врегулювання Telegram

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов переконаний, що в Україні потрібно врегулювати Telegram. У месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО.

Про це Юсов заявив в інтерв'ю Центру протидії дезінформації.

"Проблема справді існує з різного роду анонімними майданчиками, які безвідповідально поширюють інформацію. Іноді просто безвідповідально, іноді умисно шкодять, і це частина російської пропаганди та російських спецслужб", — заявив він.

Представник розвідки наголосив, що Telegram — месенджер, який розроблений росіянами. Там були зафіксовані факти співпраці команди з російськими спецслужбами.

"Ну, вибачте, власник — росіянин, команда розробників — росіяни. Зараз це офшорна компанія з закритою структурою власників. Є інформація про розміщення частини серверів на території Російської Федерації. Частина команди залишається на території РФ. Зафіксовані випадки співпраці цієї платформи з російськими спецслужбами, принаймні на території Російської Федерації", — сказав Юсов.

Зараз Telegram, як вважає представник розвідки, використовується як легалізований даркнет, в якому є пропозиції продажу наркотиків та інформація для ухилянтів". Це також стосується ІПСО.

Юсов також наголосив, що Україна не може мовчки спостерігати за цими процесами. За його словами, про заборону Telegram наразі не йдеться, але існує потреба зробити канали не анонімними.

"Я не буду говорити гучних слів — заборона чи інші речі. Але унормувати це, деанонімізувати це, безумовно, потрібно. Якщо у нас є достатньо суворі вимоги до традиційних ЗМІ (друкованих, онлайн, телебачення), чому цих вимог не повинно бути до інших платформ, які зосереджені на поширенні інформації", — резюмував Андрій Юсов.

Нагадаємо, що раніше Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Також Юрчишин повідомляв, що в Україні можуть заблокувати месенджер Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Не виключено, що інформація з месенджера видається секретним службам Російської Федерації.

Своєю чергою очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що читає новини у Telegram-каналі. Представнику розвідки цікаво, як громадяни країни-окупанта сприймають різні події.

Раніше у Верховній Раді спростували чутки про те, що офіційним українським засобам масової інформації заборонять використовувати платформу Telegram.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.05.2024 17:25