Страйк знову паралізував залізничне сполучення у Франції

15 ТРАВНЯ 2018 10:16

Страйк французьких залізничників, що почався на початку квітня, знову вступив в активну фазу.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на You Tube  

У понеділок, 14 травня, на роботу не вийшли 27,6 відсотка всіх співробітників Національної компанії французьких залізниць (SNCF), в тому числі майже три чверті машиністів.   

Страйк паралізував залізничне сполучення всередині країни. Скасовано дві третини як регіональних, так і швидкісних поїздів.   

Понеділок став 19-м днем страйку, організованого профспілками і проводиться по певним числам. Наступного разу він пройде 18 і 19 травня.  

Французькі залізничники виступають проти реформи SNCF, ініційованої урядом країни. У запропонованому владою законопроекті мова йде, зокрема, про те, щоб скасувати в компанії для знову найнятих працівників особливий статус залізничника.  

Цей статус передбачає довічний робочий контракт, переваги в системі соціального страхування, а в деяких випадках - право раніше вийти на пенсію.  

Уряд країни в свою чергу наполягає на тому, що реформа, що передбачає також зміну форми володіння SNCF: з державної компанії на акціонерне товариство, життєво необхідно і дозволить зміцнити сферу залізничного транспорту.   

Щоб швидше прийняти цю непопулярну реформу, уряд вирішив провести її указами, минаючи обговорення в Національних зборах.

 

Світ, 15.05.2018 10:16