Студентів виселили заради мігрантів

21 ЧЕРВНЯ 2018 11:48

Влада іспанського міста Аліканте попросили 20 студентів в терміновому порядку зібрати речі і залишити гуртожиток, де тепер будуть жити мігранти, які прибули до Валенсії на кораблі «Акваріус».   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

При цьому, за словами керівництва гуртожитку, учням будуть запропоновані альтернативні варіанти розміщення.   

Уряд автономного співтовариства Валенсії підкреслив, що всі витрати місцева влада візьме на себе, молодим людям не доведеться нічого платити зі своїх кишень.  

При цьому деякі студенти, незважаючи на незручності, пов'язані з переїздом, раді тому, що відбувається.   

«Біженці, у яких немає проблем зі здоров'ям, оселяться в гуртожитку La Florida. Доглядати за ними будуть співробітники Червоного хреста. Мені та іншим студентам, які там жили, довелося з'їхати, але все це заради благої справи».  

Одна з найбільших іспанських газет El Mundo написала, що в будівлі вже розміщені сто дітей мігрантів у віці від 12 до 17 років.  

Як повідомляють місцеві ЗМІ, гуртожиток La Florida є державною власністю. Він входить до числа будівель, які влада міста може використовувати в своїх цілях в надзвичайних ситуаціях. Прибуття корабля

«Акваріус», як вирішила місцева адміністрація, - це якраз той випадок.  

«Ласкаво просимо додому» - плакат з таким написом на п'яти мовах зустрічав мігрантів в порту Валенсії, куди в неділю прибуло судно «Акваріус» з 629 мігрантами, яке до цього більше тижня бороздив  морські простори.   

«Зелене світло» на те, щоб прийняти мігрантів, дав новий прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес після того, як Італія і Мальта відмовилися впускати корабель в свої порти.

 

Світ, 21.06.2018 11:48