Фото: прес-служба президента України

Танки, далекобійні ракети й артилерія: Зеленський розповів про прорив у питанні допомоги Україні

Міжнародні партнери почали активніше надавати військову допомогу Україні. Наразі вже створено танкову коаліцію, знімається табу на далекобійні ракети та є здобутки для посилення української артилерії.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 17 лютого.

"Уже створено танкову коаліцію для України, уже знімається табу на постачання далекобійних ракет, уже є нові здобутки в посиленні нашої артилерії, і вже світ почув – наскільки необхідним для загальносвітової безпеки є створення авіаційної коаліції для України", — наголосив гарант.

За словами президента, Україна базує свою зовнішню політику на повазі до всіх учасників міжнародних відносин. Йдеться, зокрема, про те, що всі нації є рівними й заслуговують на незалежне життя, на мирну співпрацю з іншими народами.

"Такий наш принцип зустрічає розуміння у всіх частинах світу. І я дякую кожній державі, кожному народу, які підтримують українські зусилля щодо стабілізації міжнародних відносин", — заявив Зеленський.

Окрім цього, гарант розповів про свій "дипломатичний марафон".

У п’ятницю, 17 лютого, Зеленський зустрівся з прем’єром Нідерландів Марком Рютте.

"Сьогодні ми провели з Марком, як завжди, змістовні переговори. Буде більше зброї для наших воїнів, буде більше тиску на державу-терориста, буде більше можливостей відновити справедливість", — зазначив президент.

Водночас український лідер заявив про рішення розмістити в Гаазі реєстр збитків. Це буде першим вагомим елементом майбутнього компенсаційного механізму для РФ.

Також 17 лютого Зеленський взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції.

"Ключовий меседж України на безпековій конференції очевидний: ми маємо зробити все, щоб уже цього року забезпечити крах російської агресії. Це можливо. Це потрібно. Але це можливо, якщо Україна отримає ту зброю, що необхідна для цього", — підкреслив гарант.

Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував представлення на Генасамблеї ООН резолюції щодо миру в Україні. Документ передбачає всеохоплюючий, справедливий і сталий мир в Україні, а отже, й відновлення повної сили міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.02.2023 20:45