Телеком-оператор RETN безкоштовно переводить українські бізнеси на протокол IPv6

28 ЛЮТОГО 2024 13:59

Постачальник мережевих рішень RETN надає безкоштовне підключення українським операторам і enterprise клієнтам за інтернет-протоколом IPv6 на 12 місяців. Протокол призначений для покращення безпеки та ефективності зв'язку. Ця ініціатива спрямована на підтримку економічних можливостей України та стимулювання інновацій у критичних сферах.

IPv6 (Internet Protocol version 6) — це новіший стандарт протоколу інтернету, призначений для заміни IPv4. Головною перевагою IPv6 є здатність розширити розмір адреси з 32 бітів (як у стандарті IPv4) до 128 бітів.

В чому полягає ініціатива?

Цифровізація бізнесу потребує масштабованої, безпечної та ефективної мережевої інфраструктури. Знайомий інтернет-протокол IPv4 перебуває на критичному етапі вичерпання через велику кількість споживання. Відтак для постійного росту та сталості онлайн-сервісів протокол IPv6 дозволяє усунути обмеження минулого покоління та розширити адресний простір для безпеки, кращої маршрутизації та автоконфігурації мережі.

Перехід матиме вирішальне значення для підтримки зростаючої кількості підключених до Інтернету пристроїв, розширення мережі IoT (Інтернет речей) і розробки нових, інноваційних цифрових сервісів.

Щоб підтримати розширення мережі та перехід українського бізнесу  на оновлений протокол, для кожної придбаної послуги IP-транзиту RETN можна додатково налаштувати BGP сесію IPv6 з еквівалентною пропускною здатністю без додаткових витрат до 31 березня 2025 року.

"Станом на лютий 2024 року впровадження протоколу IPv6 сягає усього 40%. RETN розуміє важливість необмеженого та доступного інтернету, який здатний відповідати потребам інноваційної цифрової екосистеми. З цією метою ми впроваджуємо безкоштовний IPv6-транзит разом із покупками IPv4 на 12 місяців. Це не лише спростить перехід для наших клієнтів, але й сприятиме загальним зусиллям щодо глобального впровадження IPv6", — коментує СЕО RETN Тоні О’Саліван (Tony O’Sullivan).

"Україна продемонструвала надзвичайну стійкість телекомунікацій, особливо під час останніх викликів. Та маючи дуже обмеженим використання IPv6, дуже важливо прискорити перехід на цей протокол, попередивши критичність дефіциту IP адрес", — коментує виконавча директорка RETN України та Чорноморського регіону Олена Луценко.

Для кого?

RETN закликає бізнеси, постачальників контенту та операторів зв’язку приєднатися до ініціативи та підключитися до протоколу IPv6.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 28.02.2024 13:59