Товарообіг Україна - Японія зріс на 40%

27 ЛИПНЯ 2017 09:18

Товарообіг Україна - Японія з початку року суттєво збільшився і за 4 місяці 2017 року зріс на 40% порівняно з аналогічним періодом  2016 року. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України під час зустрічі із Парламентським віце-міністром освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії,  повідомляє TrueUA з посиланням на сайт КМУ.

 

Зазначається, що Степан Кубів відзначив позитивну динаміку взаємної торгівлі між Україною та Японією. Він зауважив, що Товарообіг Україна - Японія з початку року суттєво збільшився і за 4 місяці 2017 року зріс на 40% порівняно з аналогічним періодом  2016 року.

 

Мінстр також додав, що важливим вектором співпраці Україна-Японія є робота Спільного комітету з питань співробітництва у сфері поліпшення аварійного реагування на надзвичайні ситуації на АЕС.

 

«Спільні зусилля Мінекономрозвитку, МЗС, Мінекології, Міносвіти та Держагентства [з управління зоною відчуження] та колег з Японії дозволять провести унікальне дослідження на території Чорнобильської зони, як унікальної екологічної лабораторії» - зазначив Степан Кубів.

 

Він додав, що праця українсько-японських експертів дозволить запобігати майбутнім ядерним катастрофам, знизити шкідливий вплив на екологію та живі організми у зонах, які зазнали радіоактивного забруднення, сприятиме подоланню негативних наслідків такого забруднення. А також дозволить використання результатів спільних досліджень для перетворення забруднених територій на безпечні.

Економіка, 27.07.2017 09:18