Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Трагедія на Одещині: у басейні під час сімейного відпочинку потонула шестирічна дитина

В Одеській області під час сімейного відпочинку сталася трагедія. Шестирічний хлопчик потонув у стаціонарному басейні на території приватної садиби.

Про це повідомляє місцеве видання "Думська", посилаючись на інформацію від правоохоронних органів.

Відомо, що трагедія трапилася 10 липня у селі Нерубайському на Одещині. Під час відпочинку у дворі приватного будинку шестирічний хлопчик впав в басейн і захлинувся.

На момент трагедії його 37-річна мама відійшла в дім, щоб переодягнутися. Про надзвичайну подію поліцію повідомив батько дитини.

Скільки людей загинуло на водоймах України з початку року: приголомшливі цифри

За даними Державної служби надзвичайних ситуацій, з початку 2024 року на водних об’єктах України загинули 672 громадяни, з них —  76 дітей.

Лише протягом 13-14 липня на водоймах України загинуло 66 осіб, серед них 10 дітей. Найбільше жертв у Київській, Черкаській та Дніпропетровській областях. У ДСНС зазначили, що, на щастя, 11 осіб, зокрема чотирьох дітей, вдалося врятувати. 

"Шановні громадяни! Вкотре закликаємо бути обережними під час відпочинку біля води: оцінюйте свої фізичні можливості, обирайте лише пристосовані для купання місця, не запливайте надто далеко, особливо у незнайомих водоймах, пильнуйте дітей!" — додали у ДСНС.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що в Україні більшість водойм є забрудненими. Рішення про те, чи можна в них купатися, має приймати місцева влада.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.07.2024 20:59