Одна країна - два президенти: Трамп засуджував пхеньянський режим, а тепер назвав лідера КНДР талановитим

22 ЧЕРВНЯ 2018 07:10

У Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США і лідера Північної Кореї. Після прощання з Кім Чен Ином президент США Дональд Трамп заявив, що збирається зустрітися з Кімом ще «багато разів», а раніше засуджував північнокорейський режим назвавши його жорстоким та який не поважає верховенство закону.

Під час зустрічі у Сінгапурі, президент США сказав, що Кім «володіє індивідуальністю і дуже розумний». В цілому, за словами президента США, це «відмінна комбінація». Трамп заявив, що Кім – «гідний парламентер ... дуже гідний, дуже розумний парламентер». «У нас був приголомшливий день, і ми багато дізналися один про одного і наших країнах», - підкреслив Трамп.

За словами президента США, Кім Чен Ин – «дуже талановита людина», який «дуже любить свою країну». Трамп заявив, що вони будуть і далі зустрічатися багато разів з Кім Чен Ином та має намір запросити главу КНДР відвідати Білий дім. Хоча не так давно до історичної зустрічі президент США Дональд Трамп заявляв, що брутальний режим Північної Кореї призвів до смерті американського студента Отто Вормбіра.

«Доля Отто посилює рішучість моєї адміністрації запобігати таким трагедіям з невинними людьми, що знаходяться в руках режимів, які не поважають верховенство закону або основну людську порядність. США в черговий раз засуджують жорстокість північнокорейського режиму», - наголосив Трамп.

Як пише видання Politico, докладна причина смерті студента – невідома. Лікарі університетської лікарні у Цинцинаті відмовилися подати подробиці, а родина попросила не робити розтину тіла.

Світ, 22.06.2018 07:10