Трамп про Кім Чен Ина: У нас склалися дуже хороші стосунки

12 ЧЕРВНЯ 2018 11:01

У Сінгапурі США і КНДР за підсумками переговорів, що відбулися на вищому рівні в готелі «Капела» на острові Сентоса, підписали спільні документи, повідомляє Euro News.

Спочатку бесіди йшли тет-а-тет лише в присутності перекладачів, а потім до Кім Чен Ина і Трампа приєдналися члени делегацій обох країн. Уже після завершення тієї частини саміту, на яку були запрошені лише перекладачі, Трамп заявив журналістам, що у нього вже склалися «дуже, дуже хороші, чудові стосунки».

Кім Чен Ина запитали щонайменше тричі про те, чи відмовиться він від ядерної зброї, але він не відповів - повідомляє акредитована на саміті преса.

Вашингтон неодноразово заявляв, що США націлені на остаточну денуклеаризацію Корейського півострова. Північна Корея десятиліттями нарощувала ядерний арсенал. У відповідь на власне роззброєння КНДР може зажадати відповідних кроків з боку Південної Кореї. Вашингтон в минулому говорив про поступове скасування міжнародних санкцій проти Пхеньяна і інвестиціях в північнокорейську економіку.

Кім Чен Ин в зверненні до нації на початку року заявив, що країна планує зробити пріоритетом економічний розвиток.

Світ, 12.06.2018 11:01