Трамп вимагає скоротити імпорт сталі з ЄС на 10 відсотків

23 ТРАВНЯ 2018 17:15

Президент США Дональд Трамп наполягає на скороченні поставок сталі та алюмінію з Європейського Союзу на 10 відсотків.   

Про це повідомила агентству Reuters ввечері у вівторок, 22 травня, представник уряду Польщі.  

За даними агенства, Білий дім запропонував два варіанти. Перший передбачає введення жорсткої квоти на поставки сталі та алюмінію з ЄС, яка складе 90 відсотків від обсягів європейського імпорту в США в 2017 році. Другий варіант - введення мита на поставки, що перевищують ті ж 90 відсотків від рівня минулого року.   

Що цікаво, в Європі досі не можуть зрозуміти, чого конкретно хоче досягти Трамп.  

Комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрем не очікує, що Евроcоюзу вдасться запобігти введенню американських мит на європейський імпорт.   

Вона також не розраховує на те, що США в черговий раз продовжать відстрочку введення мит для європейських компаній, що спливає 1 червня.  

Про введення мит на імпорт сталі на 25 відсотків і алюмінію на 10 відсотків Трамп оголосив на початку березня цього року. ЄС тоді заявив, що прийме відповідні заходи.   

18 травня Євросоюз представив Світовій організації торгівлі (СОТ) список відповідних мит, обсяг яких складе 1,4 млрд євро. До переліку американських товарів, які можуть з 20 червня обкласти додатковими 25-відсотковими європейськими митами, включать апельсиновий сік, віскі, тютюн і мотоцикли.

 

Економіка, 23.05.2018 17:15