Трамп вперше в якості президента США прибув до Великої Британії

13 ЛИПНЯ 2018 12:43

Програма зустрічей досить насичена - але британські журналісти відзначають, що Трамп проведе дуже мало часу в Лондоні. Не виключається, що так зроблено, щоб знизити загострення пристрастей, особливо після спірних заяв Трампа на саміті НАТО, повідомляє The Guardian.

У центрі Лондона главу Білого дому зустрічала масова акція протесту. Серед учасників маніфестації - безліч громадян США, які виступають різко проти політики свого президента: «Він не робить Америку великою - він її ганьбить. Ось чому ми тут».

«Моєю країною заволодів расист. Він майже як диктатор: кидає дітей за грати, розлучаючи їх з батьками. Список подібних його діянь дуже великий. Він знищує все те, що робить великою американську демократію».

До візиту лондонці підготували величезного надувного Трампа - у вигляді немовляти в підгузках, але з телефоном в руці - як символ того, що глава Білого дому постійно робить гучні заяви в «твіттері».

Є однак у президента і гарячі прихильники. Господарі одного з лондонських пабів перейменували заклад в честь Трампа і навіть почали кампанію по його переобрання на другий термін через два роки. Правда, деякі спостерігачі визнали і це тонким розіграшом.

Події, 13.07.2018 12:43