Фото: dsnews.ua

Трупи тварин лежать на подвір'ях та вулицях: яка ситуація з підтопленням у Голій Пристані

Станом на ранок 20 червня ситуація в тимчасово окупованій Голопристанській громаді Херсонської області залишається стабільною. На затоплених подвір'ях та вулицях залишаються трупи домашніх тварин та худоби.

Про це повідомили на сторінці міської військової адміністрації у Telegram.

Зазначається, що вода поступово знижує свій рівень, однак доступу до домоволодінь в низинах підтоплених східної, центральної та берегової частини міста Гола Пристань для населення ще немає. Рівень води в цих частинах складає приблизно півметра. 

Залишаються підтопленими більшість домогосподарств в селах Кардашинка та Кохани. У цих населених пунктах перебуває населення до 50 осіб серед яких діти.

Доставку овочів, води та продуктів організовують самотужки. Електро- та газопостачання в підтоплених частинах населених пунктів громади не відновлено. 

"Також залишаються без водовідведення, водопостачання багатоквартирні будинки міста. Жителі цих мікрорайонів готують їжу на вогнищах біля під'їздів", —  розповіли в громаді.

Нагадаємо, за попередніми даними, понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

У неділю, 18 червня, стало відомо про загибель 17 людей внаслідок підриву російськими терористами Каховської гідроелектростанції. Зокрема, 13 осіб померли унаслідок утоплення, ще четверо дістали несумісні з життям вогнепальні поранення під час евакуації. Ще 31 особа вважається зниклою безвісти. 

Додамо, країна-агресорка не пропустила гуманітарну місію ООН до жителів окупованого лівобережжя Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 12:45