Туреччина: «Саудівська Аравія причетна до вбивства Джамаля Хашоггі»

12 ЖОВТНЯ 2018 09:15

Повідомляється, що Туреччина поінформувала американських офіційних осіб про те, що саудівський журналіст Джамаль Хашоггі був убитий владою королівства.

Анкара, як повідомляє «Вашингтон Пост», з якої Хашоггі співпрацював як колумніст, заявила, що висновок про причетність Саудівської Аравії був зроблений на основі аналізу відео- і аудіоматеріалів, що є в розпорядженні турецьких правоохоронців.

Відомі й подробиці - Хашоггі був убитий, а потім його тіло було розчленоване, щоб приховати головний доказ передбачуваного злочину.

Відзначається, що для можливої ​​розправи з Хашоггі Саудівська Аравія направила в Туреччину ескадрон смерті, що складається з 15 чоловік.

Президент Трамп, однак, висловив сумніви в достовірності висловленої версії, пояснивши це так:

«Я б не став робити поспішних заяв, все-таки ця країна масовано інвестує в американську економіку. Так, виникає розмова про санкції, але вони купують у нас зброю на 110 млрд доларів, а це створює робочі місця в США».

Трамп додав, що юридичних можливостей добитися неупередженого розслідування або брати участь в ньому у США не багато, оскільки Хашоггі не американський громадянин, а передбачуваний злочин відбувся не на американській території.

Світ, 12.10.2018 09:15