У Boeing почали готувати ракету для свого «космічного таксі»

28 ЖОВТНЯ 2017 13:47

Аерокосмічна корпорація Boeing зайнялася складанням ракети Atlas V, призначеної для доставки космонавтів і вантажів на МКС на борту нового апарату CST, - 100 Starliner, який Atlas V і виводитиме на орбіту. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Engadget.

Зараз основним транспортом, що доставляє космонавтів на МКС, являються російські «Союзи» - це дуже турбує NASA, агентство усіма можливими способами намагається позбавитися від цієї залежності. Тому Американське космічне агентство і запустило програму «Commercial Crew», в якій беруть участь SpaceX і Boeing, - обидві компанії працюють над власними апаратами, придатними для польотів і стикування з МКС. Але якщо ракету Atlas V вже почали збирати, то пасажирський модуль від Boeing явно запізнюється. Спочатку перший безпілотний запуск апарату CST - 100 Starliner був намічений на кінець 2018 року, але, схоже, старт перенесуть як мінімум на декілька місяців, а то і на рік.

З кораблем Dragon 2 від SpaceX справи теж йдуть не самим кращим чином, але і над ним робота кипить, хоча і з невеликими затримками.

Компанія Boeing оголосила, що будує Atlas V, ракету нового покоління, працюючи спільно з Lockheed Martin. Поки невідомо, скільки часу знадобиться інженерам для того, щоб завершити будівництво, а в SpaceX тим часом вже  готуються до запуску ракети Falcon Heavy, перший старт якої були намічений на листопад 2017 року.

Технології, 28.10.2017 13:47