У NASA розповіли, де дивитися трансляцію посадки зонда InSight на Марс

14 ЛИСТОПАДА 2018 16:22

Незабаром до мандрівного по планеті Curiosity і  «роверу, що заснув» Opportunity приєднається автоматична станція InSight, а всі бажаючі зможуть подивитися пряму трансляцію приземлення.

Разом з InSight космічне агентство запустило два мікро супутника MarCO, які вже зблизилися з Марсом. За їх допомогою вчені розраховують передавати дані модуля під час посадки, повідомляє NASA.

Втім, не варто розраховувати на ефектне шоу, як це було при першому запуску Falcon Heavy у SpaceX. InSight покаже вид Червоної планети вже з поверхні, а камера орбітальної станції Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) якщо і зможе нормально зняти апарат в атмосфері, то знімки відправляться на Землю з великим запізненням.

Як очікується, InSight увійде в атмосферу Марса увечері 26 листопада.

Стежити за ходом місії можна буде на сайті NASA TV, в Twitter і Facebook.

InSight - це стаціонарний апарат для вивчення внутрішньої будови і складу Червоної планети. Він оснащений сейсмометром і приладом для вимірювання коливань Марса під впливом Сонця. Ще один інструмент дозволить йому пробурити п'ятиметрову свердловину для визначення тепла, що виходить із внутрішніх шарів марсіанської кори.

На борту InSight також є два чіпи з більш ніж двома мільйонами імен землян.

Технології, 14.11.2018 16:22