У Білорусі виявили нову локацію із табором "вагнерівців"

У Білорусі виявили ще одне місце, де розмістився табір найманців ПВК "Вагнера". Вони використовують стару військову базу під Осиповичами. Це за 30 кілометрів від села Цель, де розташувались перші колони бойовиків, які прибули у Білорусь.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Йдеться про те, що "вагнерівці" у середині липня розміщуються  у старих складах на території колишнього військового містечка №28 "Поплави". Загалом на цій базі є 15 будівель, зокрема склади, а також старе сховище техніки. Білоруські аналітики зазначають, що "вагнерівців" помітили там 18 липня. Тоді як на супутникових знімках від 24 липня чітко видно роз'їжджені доріжки між ангарами.

"Порівнюючи знімки від 17 та 24 липня, видно, що з різницею у сім днів на території колишнього військового містечка з'явилося щонайменше 6 зон із видимими змінами", — йдеться у повідомленні.

При цьому  "Беларускі Гаюн" нагадує, що 24 липня колона "вагнерівців" із щонайменше 80 машин їхала незвичним маршрутом. Цього разу вона звернула з траси М5 біля села Верейці. Колона могла поїхати як до полігону в Осиповичах, так і до складів у селі Поплави.

Додамо, 27 липня до Білорусі прибула щонайменше 12 колона "вагнерівців". Вони пересувались у супроводі автомобільної техніки, якої налічувалось близько 50 одиниць. Відомо, що колона містила броньовані автомобілі, відомі як "Щука" або "Чекан". Перша колона найманців Пригожина у супроводі "Щук" прибула до Білорусі 25 липня.

Нагадаємо, найманці приватної військової компанії "Вагнера" повинні негайно прибути у табори, розташовані у Республіці Білорусь. Їх відкликає з відпусток особисто засновник ПВК Євген Пригожин. На 5 серпня сплановані невідомі заходи "вагнерівців" під особистим керівництвом Пригожина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.08.2023 13:12